Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Θέατρο "Σοφούλη" - κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 9.30μμ

Το Θέατρο «Σοφούλη», παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκόγκολ «Ημερολόγιο ενός τρελού», σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου «Αιώρημα».
Πρόκειται κατ’ αρχήν γι’ αυτό που λέει ο τίτλος του: μερικές σελίδες από το ημερολόγιο του Αυξέντι Ιβάνοβιτς Ποπρίτσιν, δημοσίου υπαλλήλου στην τσαρική Ρωσία, που οδηγείται σε διαταραχή μη μπορώντας να κατανοήσει τα «γιατί» και τα «θέλω» της ασήμαντης καθημερινής ζωής του. Αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό: μια διαδρομή μέσα στο μυαλό του Ποπρίτσιν, μια αναζήτηση του προορισμού του: που μπορεί να είναι η τρέλα, ή απλώς μια εικόνα του κόσμου όπως θα ήθελε –ή θα έπρεπε –να είναι…
Ο Γκόγκολ, που θεωρείται πατέρας του ρωσικού ρεαλισμού, έγραψε το έργο στα 1842, μια εποχή που και ο ίδιος είχε αρχίσει να έχει προβλήματα ψυχικής διαταραχής – κι ίσως αυτό οδήγησε πολλούς στην παγίδα να το θεωρήσουν «αυτοβιογραφικό».
Θα ήταν πολύ λίγο αν ήταν μόνο αυτό: είναι μια αναφορά στον απλό άνθρωπο που ανώνυμος και αβοήθητος αγωνίζεται να νικήσει τις αγωνίες του, μέχρι να νικηθεί απ’ αυτές.
Η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο «Σοφούλη» (Τραπεζούντος 5 & Θ. Σοφούλη) και θα παίζεται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 9.30μμ.
Παραγωγή: Θέατρο «Σοφούλη» (σε συνεργασία με την Ετ. Θεάτρου «Αιώρημα»)
Δραματουργική επεξεργασία & Σκηνοθεσία: Κώστας Αποστόλου
Καλλιτεχνική διεύθυνση & σκηνογραφία: Κώστας Μόνας
Στο ρόλο του Α.Ι. Ποπρίτσιν ο Κώστας Αποστόλου
(Στην παράσταση συμμετέχει επίσης η Τίνα Λεωνόρα)
Πληροφορίες –κρατήσεις: Στο ταμείο του Θεάτρου και στο 2310-423925

Δεν υπάρχουν σχόλια: